Csonka András blogja

válassz: -

2007-08-21 21:07:24

ÉNEK AZ ESŐBEN

 Hahó mindenkinek!

Ezt nem hiszem el. Végre kimenekülök a félemetes budapesti viharból 20.-án, és a békés égboltú Dunavecsére érkezem este fél 9kor, szinte nyugodt szívvel írom össze az estére szánt dalokat a technikus számára, aztán 9 után néhány perccel beindul a buli, a másoidik számnál ernyőt nyomnak a kezembe, a közönség tündér és kitart, na jó, nyílván a tüzijáték miatt is, aztán a hamadik számnál a technikus szól, hogy már nem meri áram alatt tartani a felszerelést, szakad az eső, egyre magányosabban és ázottabban ácsorgok a színpadon és a szerelemvonat utolsó taktusaira már befutok az öltözőbe. Megtörtént, ami még soha eddig. Az eső belémfojtotta a szót, pontosabban a hangot. Nagyon sajnálom a dunavecsei közönséget, köszönöm, hoghy sokan ernyő nélkül is ott maradtak, és ígérem, hogy amint a szervezők találnak egy alkalmat valmilyen jótékonysági céllal, újra meglátogatom őket és bepótoljuk az emeradt közös bulit.

Apropó buli!!!! Pörgessük csak vissza egy héttel az idő kerekét. Akkor a Sziget fesztiválsátrában  jártam, és istenien éreztem magam, azt hiszem legalább olyan jól sikerült a buli, mint a 4 évvel ezelőtti. Semmihez nem hasonlítható az az eufórikus hangulat, ami a szigeti bulikat jellemzi. Mindent a kellős közepén kell kezdeni, a közönség azonnal beindítja a motorokoat, és minden taktust, minden dallamot kívülről fúj, de ha nem akkor is úgy tesz, mintha tudná. Az intetneten olvastam, hogy a bulimat Kordáék sikeréhez hasonlítják, ami igazán megtisztelő, hiszen ők kultikus figurái a Szigetnek évek óta.  Jövőre remélem újra lehetőséget kapok, ami ilyenkor még egyáltalán nem biztos, hiszen idén is sokan nem jöhettek, mivel a 7 napba nem férhet bele minden előadó, akinek itt lenne a helye.

Mostanában kicsit elhanyagoltam a weboldalamat, elnézést mindenkitől, aki ezt szóvá tette, és ígérem, frissítem az infokat, remélem, ha van időtök, oda is benéztek majd, és írhattok is. www.csonkaandras.hu

Most már innen sem maradok távol olyan sokáig, csók mindenkinek!

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 5
Értékelés: 4.72388

2007-08-08 10:40:55

ÚJRA ITT VELETEK ! ! ! !

Nahát, ezer éve, vagy talán több is...???????

Megismertek még, vagy tűzzek rózsát a gomblyukamba?:)

Olyan régen kommunikáltunk, hogy most aztán kapkodhatok, hogy miket meséljek, meg azt sem tudom, mi érdekel leginkább Benneteket, valamin izgi kén, ugyebár, hogy  visszafoglalhassam a legolvasottabb blog címet:))

A legutóbbi izgalom, vagy inkább rejtély a tegnap este történt, amikor egy tréfás kedvű ismerős, vagy barát, aki tudja a telefonszámomat, és a címemet, 6 különböző helyről rendelt nekem vacsorát. A végén már kint maradtam az erkélyen, és onnan fogadtam az idegördülő motorosokat és kocsikat, sajnálattal közölve, hogy egyáltalán nem vagyok éhes, és tulajdonképpen nem is rendeltem semmit. Mindesetre minden kiszállító céget kérek, hogy hívjon fel engem telefonon, mielőtt útnak indítja  az elemózsiát...

A nyárnak nagyjából a közepén tartunk, de én már letudtam  a vakáció utazgatós részét, sajnos...Annyira nehéz visszarázódni a munkás hétköznapokba, pont úgy érzem magam, mint gyerekkoromban, amikor már csak pár nap volt az évnyitóig, és a 2 hónapos  nyári feeling belém égett teljesen, nem tudtam elképzelni, hogyan lesz ősztől, és szomorú voltam. Mindegy, elhatároztam, hogy amíg tehetem, utazom és utazom. Félelmetes, hoyg mennyi mindent nem láttam a világból, és nem az a vágyam, hogy 80 évesen kigurítsanak majd egy  városnéző busz felső szintjére, annál is inkább, mert akkor már nem is élek, én most akarom felfedezni a világot, úgyhogy a nyár az utazásé, és a télből is legalább egy hét, ezért minden színidirektortól elnézést kérek, ebből nem engedek már.,...

Portugális és Róma varázsolt el idén nyáron. Egyébként már láthattatok néhány képet az egyik bulvárhetilapban az itt készültekből, és elnézést minden újságtól, nem szándékozom végighaknizni a nyaralási fotóimmal a sajtót. Mindig az az újság kap, aki legelőször kér. Ez a szabály. Nálam.

Már vagy 15 éve nem voltam csoportos úton, még szegény Anyuékkal vágtunk ilyen kalandokba anno, de most, mivel együttműködtem a kiváló Aeroviva irodával, velük elindultam Portugáliába. Lisszabon és Algarve is varázslat, az idő fenomenális volt. A tengerparti szálloda egy sziklafalra épült egy öbölben, úgyhogy az uszoda mellett, ha az óceánt választottuk, egy lépcsőn tudtuk megközelíteni. Bár én imádok henyélni ilyenkor, de azért néhány fakultatív kirándulásra is elbandukoltam. Egészen kiváló idegenvezetőnk és buszsofőrünk volt, Külön köszöntet nekik. Engedjetek meg egy zárójeles megjegyzést. Azt hittem lesül a bőr a pofámról, amikor indultunk hazafelé,. és a busszal kivittek minket a reptérre, az utastársaim 80%-a úgy szállt le a járműről, hogy annyit sem mondott a sofőrnek, hogy viszontlátásra, vagy köszönöm, vagy valami...sőt, inkább a hátsó ajtón szálltak le néhányan, hogy még esélye se legyen a köszönésnek. Tették ezt akkor amikor egy hétig ez az ember minden nap, több száz kilométert tett meg velük 40 fokban, szerpentineken, veszélyes utakon,  akkor is, amikor ők esetleg pancsikoltak, ez az ember állandóan kirándulgatott valakivel a csoportból, kvázi az életük a sofőr kezében volt, és még arra sem méltatták, hogy elköszönjenek tőle. Mélyen felháborított, és szégyelltem magam. Persze mindig vannak notórius szobacserélgetők és háborgók, néha persze jogosan, de ez akkor is sok volt...Köszönet  innen is Annának az idegenvezetőnek, és Lacinak a sofőrnek!

Rómáról nehéz szavakba tömörítve írni, most voltam először, és ez a 4 nap felejthetetlen volt. Biztosan visszatérek, a történelem ilyen fokú jelenléte lenyűgöz....

Beindult a nagy sakkozás, hogy kivel, kikkel jártam külföldön, vicces verziókat hallok vissza, már csak vadászgörény nem volt a partnerem:)

Tegnapelőtt újra időutazás, olyan mintha  Tabán lejtőjén álltam volna újra május elsején a 80as években, gyerekként....Az LGT fenomenálisat alkotott, az Index persze fanyalog, és kötözködik, bár azt még ők is elismerik, hogy 4 kiváló zenészről van szó. Meg kell érteni, hogy vannak szituációk, amikor az emlékeknek olyan elsöprő ereje van, hogy semmilyen körülmény nem befolyásolhatja  a tökéletes élvezetet, az örömöt,hogy újra, hogy együtt.

A Sziget újra beindult, és idén nézőként is kimegyek majd, egyébként pedig vasárnap 6-kor az iwiw sziget vendége leszek, és izgalommal várom 13.a hétfőt, amikor is 23 30-kor fellépek  4 év után újra a fesztiválsátorban, szeretnék nagyon nagy bulit csapni, ha közületek valaki kint lesz, mindenképpen várom, mert különben beírok az ellenőrző könyvbe:))

most búcsúzom, de nyugi, most már nem tűnök el, és folyt.köv. hamarosan...

sziasztok!

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 6
Értékelés: 4.73171

Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 18 meg 12 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007