Csonka András blogja

válassz: -

2008-03-28 18:03:06

"JÓ NAPOT KÍVÁNOK, ISTEN ÁLDÁSÁVAL:::"

 Szerintem aki legalább annyi idős mint én, automatikusan és azonnal tudja a választ, mert legalább egyszer látta  a legendás tv sorozatot, amely Szabó Magda: Abigél címú regényéből készült még 1979-ben.  Ezzel elárultam, hogy én már éltem akkor, mondjuk ez eddig sem volt titok:) Abban az időben mindenki így köszönt, és a másik legendás mondat, az " aki kukorékolni mer becsukatom" is gyakori tréfa téma volt...

Nos, mindezzel a bevezetővel, barátaim csatlakozni szeretnék  Heny nevú kedves blogolvasómhoz, akinek épp ma olvastam ide írt hozzászólásást az Abigél premierjével kapcsolatban. Ugyanis 3 hónap próbaidő után szerda este lezajlott az Abigél musicalváltozatának bemutatója, Kocsák Tibor zenéjével , Miklós Tibor dalszövegeivel, Somogyi Szilárd színpadra adaptálásában és rendezésében.. Varázslatos este volt, amelynek végén állva tapsoltak a nézők. Azt hiszem, mindaz, ami fontos volt a történetben helyet kapott a színpadon is, pedig egy ekkora regényt 3 órába belesűríteni nem könnyű feladat. A próbák is elég izgalmasak voltak, miután a Thália színházba, ahol az előadást játszuk, csak a peremier előttt 2 héttel mehettünk be, addig az  Operett színház házi színpadán próbáltunk, ahol bár van forgó színpad és a díszletet is felépítették, azért mégis egy próbaterem, nélkülözi azt a hangulatot, amit a színház adhat. Igaz, akkor még zongorával zajlottak a próbák. Elég fárasztó volt sokszor, mert a darabban elég sok tömegjelenet van, és amíg ezek megszületnek  összehnagolva  a forgószínpad mozgásával, bizony sok víz lefolyik a Dunán.

Utolsó pillanatig változott, formálódott az előadás, de szerencsére a premier előtt mind a 2 szereposztás kétszer is lejátszotta a darabot közönség előtt. Bevallom, féltem , végül hogyan sikerül mindazt megmutatnom, amit Garas Dezső alakításából őrzök emlékként, ráadásul megnehezíti a dolgomat, hogy a színpadi verzióban mozaikokból, apró jelentekből kell összeraknom a figurát. A második felvonásban van egy szép  zárt jelentem az osztállyal, azt gondolom, ez a kulcsa szerepnek, itt kiderül ki is valójában Kőnig, a dal pedig, amit a lányokkal énekelhetek, egészen gyönyörű hitvallás az életről, az értékek fontosságáról, az erkölcsről, a jellemről. Ajándék nekem ez a pár perc.

Soha ennyit nem kellet maszkolnom előadás előtt, hiszen bajuszt kell ragasztanom, a hajamat lefésülik, és őszítik is, ehhez jön a kötött szvetter zakóval és sállal, tehát még melegebb a jelmez, mint  a Szépség és a szörnyeteg gyertatartó azbesztjelmeze. Nem érdekel, a figura így hiteles, és ez nekem is sokat segít.

Elképesztő élmény a koleganőimet figyelni, akik a matulás osztály tagjait játszák, nem egy családanya is van már köztük, és a próbák alatt visszamentek kis kamasz csitribe. Viháncoltak, élveztek minden percet együtt. Premierajándékba mindenki kapott egy fényképet, amin együtt vannak lefényképezve, de mindenkinek a szerepére jellemző kiegészítővel fotózkodtak. Én olyan képet kaptam, ahol mindenkin hosszú sál van, ez ugye rám jellemző ruhadarab. nagyon tehetségesek mind, szeretem őket. A főszerepben Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett is brillírozik, a legjobb Ginák, akik ezt a szerepet ma eljátszhatják és énekelhetik. A többiek is fantasztikusak,  nem is emelnék ki senkit, rengeteg szereplő van, és mindenki hozzájárul a sikerhez. Szeretném, ha minnél többen eljönnétek megnézni, persze ez most még elég nehéz, mert állítólag erre az évadra már nincs jegy. Azért próbálkozzatok!

Most újra beállok a régi mókuskerékbe, jövő héten már adásban leszek a Reggeliben, elkezdek újra edzeni is, mert már megint lepunnyadtam, és belevágok egy lakásátalakításba, ettől kicsit félek mert teljesen felborítja az életemet 2 hónapig, remélem megéri majd a váltotatások miatt...

Hétvégére szép időt kívánok Nektek, most már talán megszokhatjuk hogy tavasz van, etől meg legyünk mosolygósak, és pozitívak, legalább mi......sziasztok!

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 6
Értékelés: 4.96039

2008-03-14 21:51:48

Jön a baba....

 Képzelem, most jó néhányan izgatottan klikkelnek ide, hogy saját szemükkel olvassák el a nagy bejelentésemet a kis Csonka érkezéséről!  Mit is mondhatnék, türelem, barátaim, a világ addig is tele van jó hírekkel, és a fenti cím is egy ilyen hír miatt született...

Drága barátném, Ábel Anita és férje Krisztián már a gólyával egyeztetnek annak érkezéséről. Olyan fura érzés, Anitát már ezer éve ismerem, és boldog vagyok amiért barátomnak nevezhetem, aki életem nehéz pillanataiban is a kezemet fogta, sokat hülyültünk, röhögtünk, évekig a Reggeli kanapéján zrikáltuk egymást, mint egy jó öreg házaspár, és ezerszer a szemére vetettem, hogy bezzeg Ő már akkor sztár volt, amikor én még csak izzadt tenyérrel csempésztem a puskát a biológia dolgozatomba  a suliban, szóval egy igazi cserfes, vagány csajszi Ő nekem most is, és még szoktatnom kell magam a gondolathoz, hogy nemsokára édesanya lesz, felelősségteljes, érett nő. Jó, az utóbbi két jelző már most is illik rá, bocsánat, csak most nem jutott jobb az eszembe:)  Nyílván ti is érzetetek már hasonlóképpen, amikor átfutott az agyatokon, hogy akkor most minden másképp lesz közetetek. Micsoda önző megközelítés, pedig csak annyi változik, hogy ezentúl egy emberkével többre lesz érdemes figyelnem, és a szülein keresztül mársi egy újabb barátot várok. Anitával is eljátszom azt, ami egy idétlen kis hagyomány évek óta, minden a környezetemben élő állapotos kismamával kapcsolatban, akikkel ha találkozom, belesúgok a hasukba egy mondatot: " Bandika vagyok" és megállapítom, hogy ez azért kell, hogy a gyerek már világra jövetelekor szeressen engem:) megjegyzem, eddig jó a statisztikám...

Szóval drukkolok Anitának, hogy a terhesség hátralévő részében is minden a lehető legnagyobb rendben és nyugalomban menjen, bár ezt személyesen is tudtára adom  még jó néhányszor.

valami édességre vágyom most, úgyhogy jön a világmentő tejbegríz, abban nem lehet csalódni, próbáljátok ki, ha valaki megakadt, csak szóljon nyugodtan, majd jól megfőzöm neki...:)

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 10
Értékelés: 4.96354

2008-03-10 16:34:32

1000 nő egy hétvégén....

 Na jó, mielőtt azt gondolnátok, hogy megbolondultam, és valamilyen megmagyarázhatatlan álomból felriadva egy orbitális szexorgiáról ábrándoznék, megnyugtatok mindenkit, hogy csak az idei nőnapi programomra célzok. Szombaton és Vasárnap Nikla, Zalakaros és Pásztó lányaival, asszonyaival randevúztam. El sem tudom mondani, milyen édesek voltak. Buliztak, daloltak, és nem nagyon akartak hazaengedni...

Nehezen tudom elmondani Nektek, mennyi pluszt jelent számomra a színházi deszkákról kirándulni a pódiumra,  a csapatjátékból kikacsintva egyedül vinni a bőrömet a vásárra. Testközeli szeretet és rengeteg energia, amit ezektől az alkalmaktól kapok, és azt látni, hogy csak az én kedvemért megtelik egy művelődési ház, és a műsor végén állva tapsolnak, ez olyan megfogalmazhatatlan öröm, amiért nem lehetek elég hálás. Persze veszélyes is, mert ezt az érzést és élményt kergetem örökké színházi szerepeimben is, és azért az mégis egészen más szituáció.

Nos, barátaim, holnap találkozunk a zenekarral, először csendülnek fel az ő segítségükkel az Abigél dallamai az úgynevezett ülőpróbán.Izgatott  vagyok, egy nagyon szép dalt énekelek majd a lányokkal, csak nehogy kiszáradjon a szám a drukktól:))

Apropó Abigél. Múlt héten találkoztunk a  legendás filmváltozat néhány szereplőjével. Olyan fura, gyerekként is imádtam már a sorozatot, azóta dvd-n is megvettem, és ahogy ott ültünk együtt, még mindig azt a fajta rajongást éreztem, mint anno, pedig szinte mindenkivel dolgoztam azóta... Ferenczi Orsi, a színház sajtófőnöke 2 csodálatos klippet készített, részben a sorozatból vett részletekkel, részben emléket állítva az azóta már eltávozott művészkollegáknak. Garas Dezső, Balázsovits Lajos, Zsurzs Kati, Egri Kati, Schubert Éva mind ott voltak, és sztoriztak, emlékeztek a forgatásra, a csapatra, Zsursz Éva rendezőre, és persze Szabó Magdára. Pirps Ildikót is kapcsoltu telefonon, Ő Sopronban főpróbázott éppen abban az időben. Kicsit megdöbbentett az  egyik újságban Bánfalvi Ági  nyialtkozata, aki egyébként az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, arra hivatkozva , hogy itt az ő arcukat akarják felhasználni a musical népszerűsítésre. Egy 30 éve élő legenda újabb állomáshoz érkezik azt gondolom, és ebben szerves része van a regénynek, a filmnek, és most már remélhetőleg a musicalnek is. A délután élményei után úgy vélem, ünneprontásnak nincs helye.....

Jól vagytok? Nyugodtan írjatok, újra elmondom, senki ne ijedjen meg, ha a beírt hozzászólását nem látja azonnal, mert az csak akkor jelenik meg, ha én a gép elé ülök, és aktiválom azt. Nyugi, nem hagytam ki még senkit eddig:)

Vigyázzatok magatokra , és egymásra, meg rám is...:)

....

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 8
Értékelés: 4.94678

Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 7 meg 6 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007