Csonka András blogja

válassz: -

2011-11-01 13:36:09

VÉGE

 Talán kissé morbid, hogy pont halottak napján írok egy műsor megszűnéséről, de ha úgy vesszük, tulajdonképpen ez a műsor is meghalt……

2000 március. Az RTl Reggelijében épp Balázsy Panna és Stohl András mutatja be az új műsorvezető kollegát, na kit, na kicsodát???? EngemJ Stohllal már akkor félszavakból értjük egymást, évfolyamtársak voltunk a Színművészetin. Szokásomhoz híven izgulok, mit tudom én, mibe vágtam bele, és egyáltalán hogyan is lesz azután…

Aztán lett, valahogy beindultam én is, lám, átugrottunk egy évtizedet, és még mindig ott ültem a kanapén. Néha a fejemet kapkodtam csak , hova tűntek mellőlem a többiek, Szily Nóri, Balázsy Panna, Falusi Mari, Lang Györgyi, Ábel Anita, Dombóvári Vanda, Peller Mariann, Erdélyi Mónika, Pflum Orsi, Alföldi Robi, Koko, Novák Péter…Ki önszántából, ki kérésre más utakat választott. Legalább 7 főszerkesztő döntött a sorsomról ez idő alatt, persze az igazi döntés igazából a felső vezetés kezében volt, de valóban nagyon sokféle elgondolás, szempont mentén haladtunk, talán az egyetlen nyomon követhető állandóság a  műsor alcíme  volt : „ vidám reggeli ébresztő show”. Ehhez tartottuk magunkat, itt nem volt politika hála annak a jó Istennek, viszont voltak vicces pillanatok, reggeli kis helyzetgyakorlatok, praktikus tanácsok, értékes vendégek, és szerencsére mindig voltak hűséges nézőink, többnyire a mi műsorunk mellett tették le legtöbben a voksukat. Az utolsó 2 évben kis alapcsapatunk Ördögh Nóri, Lilu, Szujó Zoli és én próbáltuk értelmesebbé tenni a korai kelést, aztán az esti elfoglaltságaik miatt a Reggelit szüneteltető hölgyek helyett visszajött Barabás Évi, és beállt Keleti Andi.

Féltem az utolsó héttől, mert tudtam, hogy az a mosoly,ami akkor ül ki az arcomra, már inkább színészi eszköztáram része lesz, mint természetes, és magától értetődő. Valahogy túl hirtelen, és felfoghatatlanul történt minden, már készültek a díszlettervek az új stúdiótérhez, sőt már az építkezés is elkezdődött, aztán néma csend…Na de itt volt még egy hét, 14 év után az utolsó a műsor történetében, és minden ugyanúgy zajlott, mintha soha nem érne véget. Közben azon kattogott az agyam, hogy akkor ezután mikor fog rám szólni Juci, Viki  vagy Nikol, hogy pár másodperc és adás, tehát fogjam be a számat, mikor készít nekem isteni teát, vagy inkább  önt vizet Csabi, Tibi vagy Sanyi, hogy műsor közben se száradjon ki a szám, mikor próbál legalább 5 évet lefaragni az életemből a reggeli sminkjeivel Gabi, Kriszta, Patri, mikor fognak zrikálni kedvenc operatőreim, Atti, Tibi, Ákos, Smici, Szepi, Andris, Gyula, mikor kávézom adás után a szerkesztőkkel, Krisztával, Timivel, Tébollyal, Lacival, és a más osztályokon dolgozó kollegákkal, pl Szücsivel…?? Egyáltalán, hogy létezik, hogy ők, akik ennyi év alatt már rég nem a kollegáim, hanem kicsit a családom voltak, most egyszerre nem lesznek körülöttem? Ez butaság, és értelmetlen, hiszem a családjától az ember  nem szokott elbúcsúzni!

Egyik kollegámmal, Papp Krisztával, aki már minden volt a  stábban, volt egy szokásunk, Úgy köszöntöttük egymást mindig, hogy egymás fenekét bökdöstük egyszerre annyiszor, ahány éve ismerjük egymást. Már a 15-nél tartottunk.:)

Utolsó reggel, közeledve a fél 9-hez, én már nem nagyon tudtam figyelni az adott témákra, főleg a konyhában nem, arra gondoltam, hogy mindjárt itt lesz az a pillanat, amikor el kell búcsúznunk. Közben, a kamerák mögött a félhomályban szép lassan legalább 50 ember gyűlt össze, olyanok is eljöttek, akiknek már évek óta semmi közük nem volt a műsorhoz, de velünk szerettek volna lenni ebben a percben. Meg az emlékeikkel…8.25-kor néhány szóval, én mint „veterán” Reggelis, megköszöntem a nézőknek és a kollegáknak ezt a sok csodás évet, és éreztem, hogy mellettem a csajok eddig bírták tartani magukat. Mindenki sírt, és én sem álltam már messze ettől. Adás után ott maradtunk, és kicsit fotóztuk még egymást a  bontásra ítélt díszletek közt. Aztán mindenki elkezdte azt a napot is, ami után már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt. Vagy minden ugyanolyan lesz csak máshogyan?

Rengeteg interjút adtam erről az egészről, és be kell vallanom, utálok olyasmiről beszélni aminek vége van, főleg, ha szerettem, inkább nyilatkozom, valami kezdetén, pláne egy friss sikerélmény apropoján. Ezen a szokásomon a jövőben sem változtatok .Köszönöm a sorsnak, és mindenkinek aki lehetővé tette, hogy ezeket az embereket tudhattam magam körül ennyi éven át!

Tudom, mit akarok és várok az élettől, és azt is tudom, hogy van valaki, aki nekem mindig mindennél és mindenkinél fontosabb lesz, aki amíg élek , jó irányba terel , egy másik dimenzióból fogja a kezem…….

Írta: csonka.andras
Hozzászólások:
Címkék: 18
Értékelés: 4.96039

Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 12 meg 19 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007