Csonka András blogja

2011-04-30 23:56:45

ANYU, CSILLAGOM.....

Érted, Neked....

 Pár perc még és újra május első vasárnapját éljük, mindjárt jön a nap újra, amikor minden létező és fontos figyelem az anyáké...

Félek ettől a naptól, mert tudom, hogy magamban kell átéreznem azt megint, amit más érintéssel, öleléssel, szavakkal és mosolyokkal tehet meg. 5 éve már másképp de ugyanannyira fontos ez a nap nekem is, mint régen...

Sokáig vígasztaltak, hogy érezzem, Anyu velem van továbbra is, és vigyáz rám. Igen tudom, ha nem tudnám és nem hinném, megbolondulnék. Neki cselekszem, Neki akarok megfelelni, és főleg Neki örömet okozni! Őt akarom ünnepelni.....

Éppen ezért a mai napon hangosan is megfogalmazom, amit elég régen érzek. Még inkább csak körvonalak ezek, de elszánt vagyok és próbálom kikristályosítani a közeli jövőben.

Elegem van azokból  a statisztikákból, mely szerint sok szülő naponta csak perceket foglalkozik a gyerekeivel,  unom a híreket,amelyek a közönyről, a sivárságról szólnak, amikor rideg és közömbös szavak között, néha felesleges teherként kell felnőnie és kallódnia egy gyereknek. Nem akarom tovább látni az indulatokat, a családon belül és kívül a gyűlölet bármely formáját! 

Volt egy Anyám, Van egy Anyám! Átéltem, és éreztem, mi fontos az emberben az embernek. Mi kell a léleknek, a szívnek. Ő adott értelmet és értéket! Tudom, ha már nem leszek, nem kell sok idő és elfelejtenek, de ez nem baj, azt akarom, hogy Anyám emléke messze túléljen engem! És ezért tenni is fogok...

Volt egy gyűrűje, ami elsőként eszembe jut, ha behunyom a szemem és látom Őt. Születésemtől a haláláig viselte. Ezt a gyűrűt újra meg fogom csináltatni, és az Ő születésnapján, február 27.én oda fogom adni valakinek a gyűrű pontos mását. Ezért nem kérek mást, csak történeteket, élményeket anyáktól, akik egyben gyerekek, és gyerekektől, akik majd szülők lesznek. Mosolyt kérek és könnyeket, viccesnek tűnő helyzeteket, és szívszorító pillanatokat. Emlékeket! Még nem tudom, hogyan, milyen formában gyűjtöm össze, de ki fogom találni ezt is. Senkinek nem szóltam még erről a tervről, ha senki nem áll mellém, és csak nekem fontos, akkor egyedül viszem végig, és akár a lakásán köszöntöm az illetőt, ha pedig mozgalommá duzzad mindez., akkor határ a csillagos ég. 

Csak a szeretet, az anyai érzelemáradat pajzsa védhet meg minket a változó világban, az állandó és mindenek felett uralkodó összetartozó erő a fontos, ami csak gyerek és szülő között létezhet, és léteznie kell!!! Az utóbbi időben találkoztam olyan esetekkel is, ahol az anya szóra sem érdemes jelleme döbbentett meg, ahogy eldobta gyerekeit, és ahol az apa vált gyermekeiért remegő tigrisanyává. Éppen ezért az ilyen lelkületű apákra is gondolnom kell.

Álmaimban ezrek érzik mindezt fontosnak, és több tucat édesanya segít kiválasztani azt a szülőt, és azt a gyereket, akit megjutalmazhatok majd, ANYU NAPJÁN, február 27.-én.....

Életemben annyi minden volt már, amibe lelkesen belevágtam, aztán abbahagytam. Ezt az egészet nagyon szeretném, és nem akarom, hogy csak egy kósza idea maradjon. Egy újabb napot szeretnék az érzelmeknek, az igazi szeretetnek, az eltéphetetlen kapocsnak, az anyáknak....és az az álmom, hogy ez egyszer majd hagyománnyá minősül....

Fussatok és rohanjatok ma az Anyutokhoz, szorítsátok és öleljétek, és adjatok hálát az Istennek, hogy ezt megtehetitek.....


Írta: csonka.andras
Hozzászólások: 22
Címkék:
Értékelés: 4.98

Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:

Eddigi 22 hozzászólás


ez valami csodálatos,és egyben szomorú,mert tényleg vannak anyák akik nem is azok.Hála istennek,hogy ilyen csodálatos kapcsolatod volt /van!/ az édesanyáddal,nagyon nagyra becsüllek és követem úgy pályafutásod mint magán életedet,mert nagyon hasonlítasz az én kis fiamhoz,és ő sajnos messze van tőlem,de ha látlak mintha itt lenne.nagyon jó egészséget és kitartást céljaid eléréséhez,majd figyelek és ezért ne haragudj rám.Édesanyád lát és nagyon büszke lehet rád.
2011-07-31 15:07:15

ágnes
Drága Andris! Bizony nagyon tud fájni az anya hiánya.Olvasva az irásaidat azt érzem,hogy ott szeretnék lenni és meg simogatni a fejed. Nekem is van 4 nagy fiam, és 3 unokám.De mind a mai napig bújnak a fiúk és az unokák is hozzám.Nagyon örülök,hogy meg osztják velem az örömüket és a bánatukat is.Most éppen nem élünk otthon,jelenleg Franciaországban vagyunk.De bármi bajuk vagy csak örömük van meg keresnek minket neten vagy telefonon.Ugyanakkor a fiúk jó testvérek és segitik egymást is.Természetesen mi is mindig mellettük állunk még ilyen messziről is.Csodálatos érzés mikor otthon vagyunk, mindenki haza jön és mesél.Drága Andris kivánom hogy találd meg lelki békédet!
2011-06-22 15:56:36

kisvirag
Kedves Bandi!
Azt mondhatom neked,hogy én is ,csak felnőtt fejjel jötem rá arra mennyire szerencsés ember is vagyok!!Szerencsés,mert felnött fejjel láttam azt a nagyvilágban,hogy nagyon sok embernek nem jutott ,olyan gyerekkor,mint az enyém!!
Az engem körülvevő emberek meséin keresztül szüröm le azt a következtetést,hogyszámomra a szülöi ház,és benne a szüleim szeretete,milyen szép,fontos ,és az egész eddigi felnött korom érzelem világát,nagyban meghatározó,és befolyásoló,óriási pozitiv érzelmi behatás iS!!!!
Pedig akkor ugy gondoltam,totál átlag gyerekkorom van,sőt,szerettem volna néha kicsit jobbat is,de most visszanézve a szüleim,és főképp az
édesanyám formált olyan emberré'Nővé'olyan belső lelkivilággal amely nagyon kevés embernek adatik meg!!Ez a lelki nagyság,belülről jövő,kifelé árado,pozitiv kisugárzás,olyan amit a környezeted is abszolut érez,az akinek affinitása vanehhez,szoval a lelkemet is az anyuká nevelte fel,és én ezt KÖSZÖNÖM!!!!neki
Hál istennek nekem még élnek a szüleim ,szoktam gondolni rá,mi is lesz amikor már ök nem lesznek,de egyenlőrefelfoghatatlan ez a dolog a számomra,cak az a nagyon jo hogy amikor felhivom,ott van a vonal másik végén,szol hozzám,és egy mondat elhangzása után tudjuk,hogy a másiknak van-e goldja vagy valoban jol van,és ez a jo,az abszolut jo!!!.....
Hát egyenlőre ennyi ,Drága Bandi..,lehet,hogy majd folytatom még.szia.
2011-06-22 06:48:56

Roland
Olvasd el!
2011-06-18 09:58:32

gulyas sandorné
Kedves András! amit olvastam nagyon megérintett, nekem nem volt édesanyám, az apai Nagymamám nevelt fel, ha többet szeretnél tudni az életemről, keress meg, üdvözlettel gulyasné
2011-06-08 20:04:51

Pálfi Kálmánné
Kedves András!
Nagyon tettszett az írása! Az én édesanyám szerencsére él, de édesapámat elvesztettem fél éve hirtelen, s megmagyarázhatatlan módon. Azóta is fáj, hogy nem figyeltem eléggé a jelekre, vigasztal azonban a tudat, hogy elbúcsúzthattam tőle. Míg élt, természetes volt hogy VAN. Halálával átértékelődött minden. Igyekszem napi kapcsolatban lenni a szeretteimmel, hogy többé ne maradjak le a fontos pillanatokról.
Üdvözlettel: Pálfiné Andrea
2011-05-26 10:01:48

Hancsa
Szép gondolatok! ... Én március 22-én veszítettem el az Édesanyámat. Ezen az Anyák napján úgy érzem meghasadt a szívem.
2011-05-21 17:14:17

Anikó
Drága András!

Ez könnyfakasztóan szép írás, és örülök, hogy vannak még ilyen mély érzésű emberek!!!
Sajnos én már csak emlékeimben örzöm édesanyámat, de mindennap szeretettel gondolok rá, és emlékszem a szereteteljes gyermekévekre.
Gratulálok neked!!!
2011-05-13 17:17:21

Babi
Nagyon szép! Jó volt olvasni. Nekem sem volt már kit köszönteni Anyák Napján, engem köszöntöttek,remélem még egy darabig így lesz.
2011-05-10 14:26:22

Marinkás Annamária
Igen nagyon igazat adok neked .Én már több mint 3 éve vagyok
ANYA nélkül,de mindenhol,minden percben a gondolataimban van,vásárlásnál,mindenhol,minden ügyben.HIÁNYZIK,OLYAN MINTHA CSAK AZ EGYIK FELEM LENNE.Tovább nem megy!!!!!!
2011-05-07 19:46:12

marika
Nagyon nagy lelke van , és gyönyörűek a gondolatai elképzelései én is még mindig ugy érzem Anyukám velem van holott 25 éve már csak fentről figyel rám!!
2011-05-06 17:18:45

Szucs Tunde
Nagyon koszonom a sorokat!!! 9 honapja veszitettem el Anyukamat es most ugy erzem talan soha nem fogom tudni osszeszedni magam. Mindenem volt!!! Ugy erzem, hogy ertelmet vesztette minden, szeretnek nem igy erezni, de nem tudom pillanatnyilag mikor es hogy leszek kepes tullepni mindezen. Annyira megertem Ont, es annyira tamogatnam minden ilyen jellegu terveben!!!

Udv, Tunde Erdelybol
2011-05-02 18:18:39

Enikő
Kedves Bandi!
Teljesen átérzem a fájdalmadat! Nekem ez volt a második anyák napjám Édesanyám nélkül. Magam is anya vagyok, a kisfiam 3 éves múlt, így ez volt az első alkalom, hogy már Ő is verssel köszöntött. Emiatt vegyes érzések voltak bennem, egyrészről büszke voltam az én nagy fiamra, másrészt elkeseredtem, hogy Anyukám ezt már nem élhette meg.
Sokan mondják, hogy majd az idő, de nem ezt érzem, az idő múlásával egyre rosszabb.
Köszönöm, hogy Te is őszintén írtál az érzéseidről!! Nagyon szép a kezdeményezés, amit véghez akarsz vinni!!! Szorítok hozzá!
Üdv: Enikő
2011-05-02 14:56:24

Szilvi
Drága Bandi;)!
HA VAN EGY ÁLMOD, NE MONDJ LE RÓLA!
Légy büszke arra, amit eddig elértél, s higgyél abban, hogy milyen messze tudsz még elmenni...
Mindig megtörténik az, amiben igazán hiszünk, de úgy vélem semmi sem történik addig, amíg teljes szívünkből nem hiszünk benne!
Valóban jó volna, megváltoztatni a szülők szemléletét gyermekeikkel kapcsolatban, sajnos, én is tapasztalom nap, mint nap és igyekszem ellene tenni; van, aki elfogadja a tanácsot, segítséget, van, aki nem… de fel kell kínálni a lehetősséget, hogy változhassanak és a jó példát követhessék.
Sokszor visszagondolok a saját gyerekkoromra, milyen nagyszerű volt, mennyi élményt kaptam, hova mentünk hétvégenként, vagy hogyan játszottunk közösen, akár egy hétköznap, hogyan vártuk mindannyian a kistesómat, sorolhatnám tovább… nem beszélve a megértésről, a rengeteg szeretetről, amit nemcsak édesanyámtól, hanem édesapámtól, sőt a nagyszüleimtől is kaptam. Nem is tudnám másképp elképzelni, a többi lehetőség számomra ismeretlen, talán ezért is lettem „óvó néni”:-).
Szép, ha egy ilyen ügy mellé állsz. Szerintem bőven akadnak támogatóid a kezdeményezésedben, és ha így álmodtad meg, csináld végig!
Amikor felsírtál…
Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre,
a hónapok csendjét kis lényed megtörte.
Mamád, ki méhében néked otthont adott,
az élettől egy csodaszép kisfiút kapott.
Mint legdrágább kincsét, magához ölelt,
elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt.
Testével érezte, ahogy kis szíved dobban,
s annyira SZERETETT, hogy nem lehet jobban.
Hidd el, Ő mindig Veled van; a mozdulataidban, a tetteidben, a lelkedben és a szívedben örökre, hiszen Ő tanított mindenre!
Igazán sohasem tudjuk viszonozni az Ő jóságukat…, most én fogtam Anyum kezét és versikével is megköszöntem minden szeretetét!
A Te szívedbe is költözzön szeretet és nyugalom!
Sok puszi: Szilvi

2011-05-01 22:43:09

lux ádám
Örülök !!!
2011-05-01 20:53:04

Tamás Ferencné
Köszönöm szép sorait! Nagyon átérzem, nekem is 5 éve nincs már "átölelős" anyukám,MÉG MINDIG nagyon hiányzik! (pedig már nagymama vagyok!)
2011-05-01 15:46:19

Kata
Nekem szerencsére van kit köszöntenem, már meg is tettem, de előre rettegek a perctől amikor már nem lesz.
Kedves András!
Nagyon szép megemlékezés Anyukádról.
2011-05-01 13:32:39

Török Magdi
Szia Bandi!

Nagyon örülök, hogy az igazi értékeket meg tudod őrizni. Ha tudok szívesen segítek Neked. üdv Török Magdi
2011-05-01 12:55:04

vincellér anikó
Nagyon jónak találom ezt a kezdeményezést, és biztos sok anyukának, talán gyermeknek is megdobogtatja a szivét. Köszönjük. Csonka András
2011-05-01 11:21:15

Juli
Nekem is nagyon hiányzik az Anyukám! Ez lesz az első anyák napja a temetőben.....nehéz elviselni, nagyon szomorú vagyok és már most könnyeim potyognak! :(
2011-05-01 09:23:49

Ariné Erzsike
Nekem már 23 éve nem él az anyukám és a nagymamám 1988-ban 2 hónap leforgása alatt veszítettem el mind a kettőt egy évben 1988-ban. Még szülkségem lett volna rájuk. anyu 60 éves volt mama 88. Még mindig fáj.
2011-05-01 08:48:55

Miholics Gyuláné
Szívhezszoló, kedves, igaz szavak. Csodálatos közegben, szeretetben neveltek, természetes,hogy minden megmozdulásod Anyukádnak is szól. Sok sikert!-bocs a tegezésért.
2011-05-01 07:57:02

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: három meg kettő =
HOZZÁSZÓLÁS:
Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 19 meg 18 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007