Csonka András blogja

2011-11-01 13:36:09

VÉGE

Filmek végén jobban szeretem ezt a szót, mert azt bármikor újranézhetem...

 Talán kissé morbid, hogy pont halottak napján írok egy műsor megszűnéséről, de ha úgy vesszük, tulajdonképpen ez a műsor is meghalt……

2000 március. Az RTl Reggelijében épp Balázsy Panna és Stohl András mutatja be az új műsorvezető kollegát, na kit, na kicsodát???? EngemJ Stohllal már akkor félszavakból értjük egymást, évfolyamtársak voltunk a Színművészetin. Szokásomhoz híven izgulok, mit tudom én, mibe vágtam bele, és egyáltalán hogyan is lesz azután…

Aztán lett, valahogy beindultam én is, lám, átugrottunk egy évtizedet, és még mindig ott ültem a kanapén. Néha a fejemet kapkodtam csak , hova tűntek mellőlem a többiek, Szily Nóri, Balázsy Panna, Falusi Mari, Lang Györgyi, Ábel Anita, Dombóvári Vanda, Peller Mariann, Erdélyi Mónika, Pflum Orsi, Alföldi Robi, Koko, Novák Péter…Ki önszántából, ki kérésre más utakat választott. Legalább 7 főszerkesztő döntött a sorsomról ez idő alatt, persze az igazi döntés igazából a felső vezetés kezében volt, de valóban nagyon sokféle elgondolás, szempont mentén haladtunk, talán az egyetlen nyomon követhető állandóság a  műsor alcíme  volt : „ vidám reggeli ébresztő show”. Ehhez tartottuk magunkat, itt nem volt politika hála annak a jó Istennek, viszont voltak vicces pillanatok, reggeli kis helyzetgyakorlatok, praktikus tanácsok, értékes vendégek, és szerencsére mindig voltak hűséges nézőink, többnyire a mi műsorunk mellett tették le legtöbben a voksukat. Az utolsó 2 évben kis alapcsapatunk Ördögh Nóri, Lilu, Szujó Zoli és én próbáltuk értelmesebbé tenni a korai kelést, aztán az esti elfoglaltságaik miatt a Reggelit szüneteltető hölgyek helyett visszajött Barabás Évi, és beállt Keleti Andi.

Féltem az utolsó héttől, mert tudtam, hogy az a mosoly,ami akkor ül ki az arcomra, már inkább színészi eszköztáram része lesz, mint természetes, és magától értetődő. Valahogy túl hirtelen, és felfoghatatlanul történt minden, már készültek a díszlettervek az új stúdiótérhez, sőt már az építkezés is elkezdődött, aztán néma csend…Na de itt volt még egy hét, 14 év után az utolsó a műsor történetében, és minden ugyanúgy zajlott, mintha soha nem érne véget. Közben azon kattogott az agyam, hogy akkor ezután mikor fog rám szólni Juci, Viki  vagy Nikol, hogy pár másodperc és adás, tehát fogjam be a számat, mikor készít nekem isteni teát, vagy inkább  önt vizet Csabi, Tibi vagy Sanyi, hogy műsor közben se száradjon ki a szám, mikor próbál legalább 5 évet lefaragni az életemből a reggeli sminkjeivel Gabi, Kriszta, Patri, mikor fognak zrikálni kedvenc operatőreim, Atti, Tibi, Ákos, Smici, Szepi, Andris, Gyula, mikor kávézom adás után a szerkesztőkkel, Krisztával, Timivel, Tébollyal, Lacival, és a más osztályokon dolgozó kollegákkal, pl Szücsivel…?? Egyáltalán, hogy létezik, hogy ők, akik ennyi év alatt már rég nem a kollegáim, hanem kicsit a családom voltak, most egyszerre nem lesznek körülöttem? Ez butaság, és értelmetlen, hiszem a családjától az ember  nem szokott elbúcsúzni!

Egyik kollegámmal, Papp Krisztával, aki már minden volt a  stábban, volt egy szokásunk, Úgy köszöntöttük egymást mindig, hogy egymás fenekét bökdöstük egyszerre annyiszor, ahány éve ismerjük egymást. Már a 15-nél tartottunk.:)

Utolsó reggel, közeledve a fél 9-hez, én már nem nagyon tudtam figyelni az adott témákra, főleg a konyhában nem, arra gondoltam, hogy mindjárt itt lesz az a pillanat, amikor el kell búcsúznunk. Közben, a kamerák mögött a félhomályban szép lassan legalább 50 ember gyűlt össze, olyanok is eljöttek, akiknek már évek óta semmi közük nem volt a műsorhoz, de velünk szerettek volna lenni ebben a percben. Meg az emlékeikkel…8.25-kor néhány szóval, én mint „veterán” Reggelis, megköszöntem a nézőknek és a kollegáknak ezt a sok csodás évet, és éreztem, hogy mellettem a csajok eddig bírták tartani magukat. Mindenki sírt, és én sem álltam már messze ettől. Adás után ott maradtunk, és kicsit fotóztuk még egymást a  bontásra ítélt díszletek közt. Aztán mindenki elkezdte azt a napot is, ami után már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt. Vagy minden ugyanolyan lesz csak máshogyan?

Rengeteg interjút adtam erről az egészről, és be kell vallanom, utálok olyasmiről beszélni aminek vége van, főleg, ha szerettem, inkább nyilatkozom, valami kezdetén, pláne egy friss sikerélmény apropoján. Ezen a szokásomon a jövőben sem változtatok .Köszönöm a sorsnak, és mindenkinek aki lehetővé tette, hogy ezeket az embereket tudhattam magam körül ennyi éven át!

Tudom, mit akarok és várok az élettől, és azt is tudom, hogy van valaki, aki nekem mindig mindennél és mindenkinél fontosabb lesz, aki amíg élek , jó irányba terel , egy másik dimenzióból fogja a kezem…….

Írta: csonka.andras
Hozzászólások: 18
Címkék:
Értékelés: 4.96

Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:

Eddigi 18 hozzászólás

Juli
András! Gratulálok..! Nagyon szép estét varázsoltatok tegnap este a színpadra! Csodálatos volt a Szépség és a Szörnyeteg 299.előadása! Hatalmas élmény volt újra látni! Örülök,hogy ott lehettem! Nagyon tetszett!!! Nagyon jó volt!!! Köszönjük! :)
2012-05-17 15:19:51

Juli
Tegnap este volt febr.5-én...!
A 100.Szép nyári nap musical előadás az Operettszínházban!!!!
Kedves András!!!!!!!! GRATULÁLOK az ARANYLEMEZHEZ!!!!!!!!!
2012-02-06 12:03:10

Juli
András Gratulálok!!!! Csodálatos volt megint a Cigányszerelem előadás!!!!!!! Gyönyörűek a dalok!!!!! Nagyon tetszett! Tivadar nagyon jó volt...! További sok sikert kívánok Neked! Szeretettel:Juli
2012-01-21 18:44:21

Juli
Kedves András!!!
A D.Tóth Kriszta Show színvonalas remek volt és benne Te is!!!!
Jó volt Téged látni,hallani!!!!!!
Szeretem a Famíla Kft-ét...!
Jó volt újra látni...
a húszéves Família Kft-vel való nagy találkozást is!!
Nagyon tetszett a műsor! Gratulálok!
További sok sikert kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)
2011-12-08 11:23:08

Szilvi
Drága Bandi;)!
Ez a nap Rólad szól, Rólad nevezték el,
Ma még a nap is Te érted kel fel,
Gondolj rá sokáig millió örömmel.
Én is gondolok Rád, mást úgy sem írhatok,
És kívánok Neked Sok Boldog Névnapot!
Puszi:): Szilvi
2011-11-30 09:35:19

Juli
Kedves András....! :)
Kívánok még Nagyon Sok Boldog,Boldog,Boldog, Nagyon sok Boldog Névnapot...! Szeretettel:Juli :)
2011-11-29 08:18:18

Csikoó László
Szia András.

2011-11-25 08:55:34

Juli
Kedves András! :)
Nagyon szép estét varázsoltatok tegnap este a színpadra!Igazán remek volt az előadás hatalmas élmény volt újra látni!A dal amit énekelsz nagyon szép és jó volt!! Imádom az Abigélt a jelmezt...András annyira jó és tetszik benne!!!!! Fantasztikus és maradandó élmény az Abigél előadás aki még nem látta nézze meg!!! Örülök,hogy ott lehettem és találkoztunk,remélem mihamarabb újra láthatlak valamelyik színházi előadásodon!! Gratulálok nagyon remek volt!!Szeretettel:Juli
2011-11-20 10:25:40

bagoly53
Igazán sajnálom,hogy vége! Ha ráértem néztem és a kedvencem,ha sorrendet állítanék: Csonka ,Stohl, Balázsy,Alföldi,Keleti.
De nem azért kezdődik Csonkával,mert ez a Csonka András blogja,hanem,mert nekem Ő a legjobb. Kedves András! Kívánom,hogy ezt a kisfiús báját őrizze meg vénember koráig! Köszönöm a sok jókedvű reggelt!!!!!!!!
2011-11-10 15:53:37

Juli
András!!!!!!:)))
Köszönjük a tegnap estét!!!!!!!!!
Még mindig hatalmas siker a Szép Nyári Nap musical az Operettszínházban!!! Csodálatos volt! Fantasztikus volt az előadás! Gyönyörűek a Neoton slágerek! Nagyon jó volt! Nagyon tetszett! Nagyon jól éreztem magam! A végén a közönség álló tapssal jutalmazott... Felejthetetlen élmény! Gratulálok...! További nagyon sok sikert és minden szépet és jót kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)
2011-11-07 09:28:44

dit
Megmaradunk, leszünk, nem búcsúzunk, kávézunk továbbra is, szeretünk, jó lesz nekünk, vidámparkozunk, színházazunk :)))
2011-11-03 10:45:23

Szilvi
Drága Bandi;)!

Aki csillag lett odafent…

Ha most felnézel az égre,
Őt látod szemeddel szépen!
Látod, ha nézed a napot,
Mely sugarával átkarol,
Szép fénye arcod simítja,
Helyes utat ő mutatja.
Veled van, bármerre is mész,
Ő a szívedbe zárva él!
Ha bánatos vagy, sír Veled,
S ha Téged öröm ér nevet.
Hát, érzed, hogy nincs Ő messze,
Ígérte: mindig Veled lesz…
Ő még akkor is vigyáz Rád,
Ha a lényét nem látod már…

Kár, hogy vége…és így lett vége…
Emlékszel az ébresztő versikékre?:))))) Már mind emlékké vált:(
Tegnap épp a 10 éves Reggeli jubilálásod adását néztem:))), talán akkor írtad ezeket a sorokat…
Csuda jó volt, ahogy az egész stáb együtt…, valahogy most is így kellett volna, ilyesmi búcsút, vagyis inkább emlékezést… megérdemelte volna a Reggeli és Ti is műsorvezetők, a stáb stb.
Az nem lehet, hogy nincs tovább, valami új muszáj Neked a képernyőn, nélküled üressé vált…
Telnek a napok, múlnak az évek
és velük együtt egyszer, elrepül az élet.
Ki csak álmokból építi várát,
valóságban, nem tudja véghezvinni vágyát.
Ki álomban él, nincs igaz barátja,
nincs aki, meghallgassa, nincsen, aki várja.
Nem lesz, ki segítse, mellette álljon,
hisz annál gazdagabb vagy, minél több a barátod.
Aki csak jót tesz, tisztában van ezzel,
kedves, megértő, jó fej és rendes mindenkivel.
Szeretete kertjében sok virág kel,
életének rögös útját követi a siker.
Mit is kívánhatnék, mint teljesüljön a vágyad egy igazi show-műsor vezetésében:)))
Van még ezer csoda mi előtted áll! Sok puszi: Szilvi

2011-11-02 19:21:17

Marcsi
Nem akarom, hogy vége legyen a Reggelinek!!!!!!!És azt sem szeretném, ha Csonka András eltűnne a képernyőről, mert vele igazán jót szórakoztunk!!!!!!!!!
2011-11-01 19:18:48

Bódika
Nagyon szerettem a reggelit:(Sajnálom hogy vége:(Hidd el édesanyát segít odafentről jó színész vagy!!!!Fel a fejjel!!!Én tudom bisztos vagyok abba hogy fogunk téged még látni hamarosan !!!!!Puszi neked!!!!!
2011-11-01 17:03:22

Pongrác Beáta
:)
2011-11-01 15:20:30

Juli
Kedves András!!!
Köszönöm a felejthetetlen boldog perceket a jó műsort kedvenc műsorvezetőimtől! Jó volt Veletek minden reggel korán ébredni! Öröm volt Téged látni, hallani! Nagyon sok mosolyt csaltál, csaltatok az arcomra,még a szomorú napokban is!Nagyon szerettem a műsort és benne Téged a sok vendéggel együtt, akiket meg ismerhettem az adások alatt!Nagyon rossz lesz nélkületek! Szomorú, hogy vége! Bízom Benne, hogy lesz másik Veletek... További nagyon sok sikert kívánok! Neked Szeretettel:Juli
2011-11-01 15:14:03

sárköziné erika
KEDVES ANDRÁS!Szív szorító ,sajnos ez van szerettem a reggelit az rtl -en sajnos vége .remélem ki találnak ehhez hasonlót ami ennyire jó lesz.! vagy még sem???mert ez szuper jó volt.andrás minden tiszteletem tied ezt így meg írtad ,szívesen olvastam és bízom benne lesz módunk valami jó műsorban úgy látni mint eddig .üdén ,vidáman .. sok sikert figyelemmel kísérlek Benneteket!!!üdv erika
2011-11-01 14:22:30

ezsébet illés
Kedves András!

Őszintén Nagyon sajnálom ,hogy vége lett a reggeli műsornak ! Nagyon tetszett benne ,hogy nem volt politika benne! Viszont olyan témákkal foglalkoztatok , ami a hétköznapi embereket érdekli igazán! KAPTUNK SOK JÓ TANÁCSOT,ÖTLETET, HUMORT NEM UTOLSÓ SORBAN , AMIT NEKTEK, MŰSORVEZETŐKNEK KÖSZÖNHETTÜNK ! Ezzel szebbé tettétek a reggelinket,napunkat!
A Julika ,Éva,Marcsika és jó magam is sokat kampányoltunk a műsor mellett,sajnos mindhiába! Köszönjük az eddigi 14-évet mind a műsorvezetőknek / Neked és kollégáidnak és persze a közreműködő háttér munkát végzőknek is !!!

A fent említett személyek és magam nevében is mondhatom nagyon fog hiányozni a reggeli műsor !
Ezt szerintem nem pótolhatja a csak csajok műsora sem! sajnos azokról a nézőkről sajnálatosan megfeledkeztek, akiknek az életrészükké vált a műsor!!

Még egyszer szeretném megköszönni az eddigi évek munkáját! A továbbiakban pedig sok sikert kívánok úgy a színház, mint a magán életben is !!!

Üdvözletem, szerencse puszim küldöm : Erzsébet...

2011-11-01 14:16:15

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tiz meg hat =
HOZZÁSZÓLÁS:
Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 10 meg 5 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007