Csonka András blogja

2009-05-03 20:26:55

EZ A NAP MÁS, MINT A TÖBBI

az ünnepek ünnepe ez, és ez így lesz mindíg....

Május első vasárnapja van....valaha nagyon szerettem és vártam ezt  napot. Kis rajzokat gyártottam, és virágért baktattam a szomszéd virágüzletbe, mint annyi más kisgyerek, akinek ez az egyik legfontosabb ünnep a sok között. Boldog voltam, mert nem lehetett annyira ügyetlen az aktuális ajándékom, hogy Anyu ne lett volna határtalanul boldog, és ne tette volna kis gyűjteményébe el... Ma már másképp gondolok erre a napra. Feldogozhatatlan és rohadt érzés, hogy a temetőbe kell mennem, ahelyett, hogy átölelném ma is, mint régen mindig és annnyiszor. Mekkora hülyeség és önáltatás, hogy az idő majd megold mindent. Egy nagy frászt, akkor lennék leginkább megiujedve magamtól, ha anyák napján nem bénulnék meg újra és újra a tehetetlen fájdalomtól és dühtől, miért pont Vele történt mindez...Milyen fura, már hagyomány szinte, hogy anyák napján itt a blogban Róla, Neki, Hozzá írok...már 3 éve...Évekkel ezelőtt Malek Miklós  és Valla Attila barátaim segítségét kértem, mert szerettem volna egy olyan meglepetést okozni Anyunak, amit addig még sosem. Egy dal készült az érzéseimmel, gondolataimmal Neki, és persze minden anyukának. Több rádió szinte egyidőben adta le aznap, ami nagy szó volt, mert egyébként a dalaimat soha nem játszották. Anyu is  a rádiónál ülve kapta ajándékul . Úgy érzem, soha nem tudom már elénekelni ezt a dalt, sőt hallgatni sem, csak ilyenkor, egy évben egyszer, egyedül, amikor senki sem lát..........
Minden percét becsüljétek meg annak az időnek, amit az édesanyátokkkal tölthettek, mert nagyon megbánjátok később az elmulasztott pillanatokat....

Képzeljétek én lettem 2008 legegészségesebb sztárja, legalábbis Erős Antónia "Egy csepp figyelem" alapítványának felmérése alapján. Igazán boldoggá tettek, bár kicsit abszurd, hogy most amikor átvettem, már javában kínoz a porckorongsérv. A legborzasztóbb, hogy egyáltalán nem lehet tudni, mi a legüdvözítőbb terápia az én konkrét esetemben. Idegileg eléggé megvisel a gondolat, hogy nem tudom a feladataimat úgy ellátni, ahogy szeretném, és az egész jövő egy nagy kérdőjelllé válik, mi lesz........műtétet mindenképppen el akarom kerülni, és teljes életmódváltást kell végrehajtanom, heti többszöri úszással, és minden napos gyógytornával. Talán ezek segítenek....Már több felkérést el kellett utasítanom emiatt, egy  több állomásos koncertkörút egyik vendége lettem volna, és a Kalandra fal! forgatásaitól is eltiltottak az orvosok. Mindenképpen meg kell gyógyulnom, vagy legalább kordában kell tartanom ezt az egészet, mert az eddig felépített életemnek elengedhetetlen része a mozgás, anélkül nem létezem...
És még valami nélkül sem...ez pedig a Ti figyelmetek és szeretetetek....Köszönet mindenért......

Írta: csonka.andras
Hozzászólások: 13
Címkék:
Értékelés: 4.96

Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:

Eddigi 13 hozzászólás

Édes Szilvia Zsuzsanna
Szia András!
Nagyon szépet írtál az anyukádról.Én is nagyon félek,hogy elveszíthetem.
Tőrtént ugyanis,hogy találtak valamit a tüdejébe.Elöszőr azt mondták,hogy RÁK.Nagyon megijedtem.Presze,kiderült,hogy amit találtak,az egy zsír daganat.Sajnós mind a két tüdejében.
Ez miatt még ráadásul cukrós is lett. De legalább velünk van. Biztos,hogy bekattanék,a elveszíteném.
A fiam kérdezt nem rég,hogy- Anyú,hol vannak akik elmennek?- Én azt mondtam neki,hogy fent a csillagoknál,és onnan néznek,s vigyáznak ránk.
A Te anyukád is egy csillag képében figyel,és vigyázz Rád. Este nézz fel az égre,és válasz egy csillagót mondd el neki mi bánt, és hidd el,hogy segíteni fog neked.
Nagyon szeretünk.

Millió puszi,Szilvi.
2009-06-21 10:37:51

szentesi Istvánné
Üdvözlöm András! Nagyon meghatódtam az anyák napi be írásán. Ön egy végtelen jólelkű ember, és maradjon is ilyen. Minden jót kibánol az életben. Egy Nagymama
2009-05-15 21:56:41

ancsika
Én 3 hónapja veszítettem el az Édesanyámat. 52 éves volt. 28 évesen itt vagyok nagyszülők és szülők nélkül. Aki segíteni tud abban , hogy ezt el tudjam viselni, a fiam. Ebben szerencsés vagyok.
2009-05-15 15:12:05

NAMonika
Szia András!
Megható sorokat írtál a bejegyzésedben. Újra és újra elolvasom, és minden szavát átérzem gyermeki mivoltommal, és anyaként is. Nagyon igaz gondolatok ezek. Szerencsés vagyok, mert az én ÉDESANYÁM mellettem van, és szerencsés vagyok azért is, mert én is anya lehetek. Hihetetlen boldogság gyermekeim szemébe nézni, és látni bennük az igazi, őszinte ragaszkodást és szeretet. Számomra ennél nagyobb elismerés – megszületésük óta – nem létezik.
E témához kapcsolódva úgy gondolom, hogy Zágon István Az anya meg a szülő című írása - bár nem ma íródott - mégis nagyon igaz:

„ Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.

A hazáért élek és halok, az államnak meg adót fizetek. És annak ellenére lényegesen könnyebb, mint meghalni, mégis több emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha senkiről nem hallottam, aki szívesen fizetett volna adót.
Hát így vagyunk valahogy az anyával, meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, az anya magánjellegű.
A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet, az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyöngédség a világon.
Az anya, meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egészen más tulajdonságai nyilvánulnak meg az anyában, mint a szülőben.

Aki a harmadik szobából csukott ajtón át is meghallja, hogy hathetes kislánya sír, az, az anya.
Aki szeretne berohanni hozzá és egy kis jó, langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlant, még az is az anya.
Aki be is rohan hozzá, megnézi, kibontja, tisztába teszi, de soron kívül egyetlen korty anyatejet sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez, az már a szülő.

Akinek majd a szíve szakad ki, amikor a gyermeknek fogzási fájdalmai vannak, az, az anya, de aki csukamájolajat ad neki, hogy minél előbb nőjön ki a foga, az már a szülő. Általában aki képes arra, hogy saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a csúszós, szörnyű, kibírhatatlan ízű kotyvalékot, az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet.
De aki közben azt hajtogatja; jaj de jó, de finom, a mama is ezt eszi, és hősies elszántsággal a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a szörnyű kotyvalékot, az már megint az anya.

Aki büszke arra, hogy az ő kisfia már olyan nagy, hogy az első osztályba iratkozik, az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor beengedi a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, hogy a fia Dániel, aki most lép be az oroszlánbarlangba, az már megint az anya.
Aki nappal megbünteti a gyermeket, mert elszaggatta a nadrágját, az a szülő, de aki azt a kisnadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg az, az anya.
Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz, az a szülő, de aki fűnek-fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek már megint mennyit kell tanulnia, az, az anya.

Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi, az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi a szépet annak a copfos kislánynak, az még mindig a szülő.
De aki ugyanakkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, hogy most kezdik tőle elszakítani lelkétől lelkezett magzatát és szeretné a fia táncpartnerét, azt a kis kacér, szőke démont megpofozni, az már megint az anya.

És mégis az anyából lesz a jó anyós, a szülőből pedig a rossz. Amely anyósi állapot tart mindaddig, míg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egész váratlan és csodálatos dolog történik, eltűnik a szülő, eltűnik az anya, mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle

De ez a nagymama nem hasonlít sem az anyára, sem a szülőre, annyira nem, hogy hadilábon áll mindkettővel, a szülőt ridegnek, az anyát túlzottnak tartja, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan, a gyerekkel. Mintha soha nem lett volna szülő, mintha soha nem lett volna anya.
Mintha így született volna ötvenegynéhány éves korában egyenesen nagymamának. „
Köszönöm, hogy ANYÁK NAPJÁN a gondolataidat megosztottad velünk.
Mielőbbi felépülést és jó egészséget kívánok, üdvözlettel: Móni

2009-05-14 14:31:02

Kriszti
"Az emlékezéshez nem emlék,hanem szeretet kell,S akit szeretünk,azt nem feledjük el"!
2009-05-13 12:39:00

Mariann
Szia Bandi!
Nagyon megható és könnyfakasztó volt amit anyák napjára írtál. Nagyon szépen , mély érzésekkel írsz az Édesanyádról. Tudod én nem vettem magamra a tanácsodat, hogy minden percét becsüljük meg annak az időnek amit édesanyánkkal tölthetünk és szeressük őt nagyon, mert én imádom az Édesanyámat , nagyon sok időt töltök Vele és mindent megadok Neki. De biztos, hogy sokakra ráfér ez a tanács.
Mélyen együtt érzek Veled, Úgy érzem én belepusztulnék a fájdalomba, nem is merek rá gondolni, hogy mi lesz akkor ha ...........
Gratulálok, hogy Te lettél 2008-ban a legegészségesebb sztár, és a porckorongsérvedhez is jobbulást kívánok. Tegyél meg mindent, hogy mielőbb meggyógyulj, szia Mariann
2009-05-13 11:13:35

kiséva
Szia Bandi!
Így van én is egyetértek az előttem szólóhoz,egy szerető társ kéne melléd,vagy kapcsolatban vagy.Sok sikert a munkádban magánéleben is!Jó egészséget.szia éva
2009-05-11 19:03:11

bán erzsébet
zsoka
kedves bandi!
igen megértelek mint édesanya oly sikeres vagy a szakmádba talán neked szerető párra lenne szükséged
üdv:Zsoka
2009-05-10 17:47:03

JUHÁSZNÉ LADÁNYI ILONA
Kedves András!
Én tavaly december 9-én vesztettem el az édesanyám. Szerető családban élő férjes nagymama vagyok. Imádom a lányom és két unokámat, férjem és vejem, testvéreim is szeretem, de édesanyám hiányát ezek sem tudják pótolni. Ugyanúgy érzek ma is, mint mikor elment. Reggel, este mindennap sírok és a temetőbe se tudok egyedül úgy kimenni, hogy ne sirassam. Az eszemmel tudom, hogy ebbe bele kell nyugodni, de a szívemmel sohasem tudom ezt megtenni. Én is remélem, hogy boldogabb ma már ott ahol van, hiszen nem fáj neki semmi, de nekem ez kevés.
Kívánom, hogy mielőbb hallványuljon a fájdalom, aminek helyébe további sok sikeres szerep és magánéleti öröm kerüljön.
Üdvözlettel: egy nagymama
2009-05-06 14:49:37

Marika
Kedves Bandi!
Igazad van.Addig szeressük addig fogjuk édesanyánk kezét amig itt van velünk!Meg kell becsülnünk akik mellettünk állnak,akik szeretnek minket.Csak körül kell nézni és talán pont az fog lelki támaszt adni Neked,aki Valamiért nem engedsz elég közel. Boldog életet,jó egészséget kívánok.üdv:Marika
2009-05-04 15:26:28

Tünde
Szívbe markoló amit írtál Bandi!Mielőbbi gyógyulást neked! Remélem egyszer rálelsz aki ha fáj a lelked,gyógyírt tud majd nyújtani.De mindíg vannak és lesznek akik melletted lesznek,akkor is,ha Őt már nem lehet pótolni!puszi.Tünde
2009-05-04 15:11:11

mina
Kedves András!
Az Édesanyádról szóló bejegyzésed nagyon szívhez szóló,őszinte,köszönöm!Üdv:Mina
2009-05-04 10:04:57

Szilvi
Aranyos Bandi!

Rám mindig számíthatsz, a segítő kezem sohasem enged el!
Nekem a legszebb nap volt a tegnapi, Neked a legszomorúbb… Verset is írtam Anyunak Köszönetet mondok mindenért címmel. Neked is hasonló lett most a záró gondolatod.
A meglepetés pedig sikerült, csodaszép lett, Virág helyett…! Megértem, hogy nem tudod elénekelni, maradjon a kettőtök meghitt dala! Nagyon szép hallani Tőled a Múlnak a gyermekéveket is; gyönyörű és megható, ahogy átéled a dalt, a szemed sarkában még egy könnycsepp is csillogni szokott.
Nagyon gyönyörű sorokat írsz az Anyukádról, biztosan csodálatos Édesanya. Hidd el, Ő mindig veled van; a mozdulataidban, a tetteidben, a lelkedben és a szívedben örökre, hiszen Ő tanított mindenre. Büszke Rád, örül, hogy az Anyukád lehet, mert Te vagy a legjobb gyermeke!
Tudd, hogy mindig Veled van, odaszáll, ha akarod,
Mellőled el sem mozdul, bár látni Őt nem tudod.
Szeret és óv Téged. Segít, ha szépen kéred,
Mosolyogva melléd áll, ha szívedben Ő Rá vágysz!
Egy Ő Te véled, ŐRANGYALOD és lelked fénye!!!
A porckorongsérvről ismered a gondolataimat…, nem szeretném ismételni magam! Igen, mindenképpen meg kell gyógyulnod, muszáj!!!
A porckorong bizony nagyúr,
Rossz dolog, mert éppen legyúr,
De ne félj, még leszel jobban,
Boldogságod újra lobban.
Szeretetem vigyáz Rád!Puszi: Szilvi

2009-05-04 09:11:24

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhat meg öt =
HOZZÁSZÓLÁS:
Blog leírása

Csonka András ezentúl a StoryOnline olvasóival osztja meg örömeit, bánatait, és mindazt, ami a mindennapokban foglalkoztatja.

Magamról

Üzenőfal

2012-05-14 10:52:22
Juli:
Kedves András!
Tetszett a Szili Nóra beszélgetős műsora ! Jó volt téged újra látni hallani a Tv-ben is! A magánéletedben és az élet minden területén, LEGYÉL MINDIG BOLDOG és NAGYON SOK SIKERT kívánok továbbra is Neked!
Szeretettel: Juli :)

2012-04-10 11:22:24
Juli:
Kedves András! :)
Fantasztikus volt...
B.Tóth László Poptarisznya műsora pénteken! A beszélgetés és a dalok, nagyon jók voltak!!!! Többször kéne ilyen műsort csinálni! Köszönjük! Gratulálok! Szeretettel: Juli:)

2012-04-09 12:53:08
Marcsi:
Drága Bandi!Nagyon jól éreztem magam a tegnapi előadáson!Nagyon jó volt,jókat nevettünk,jót szórakoztunk!És ez nekem nagyon felejthetetlen húsvét volt! Köszönöm szépen Neked is és Juliéknak is,hogy ilyen széppé varázsoltátok nekem a húsvétot!Nagyon sok puszit küldök Neked!!!!!És már nagyon várom a következő találkozást!!!! :) Puszi!

2012-03-17 07:07:17
Juli:
Szia András!!
Mikor jelentkezel???
2011.novemberben írtál a blogodban utoljára!!!! :( Szép tavaszi napokat kívánok Neked! Szeretettel: Juli :)

2012-03-15 08:10:41
Marcsi:
Szia Bandi! :) Sajnos nem tudunk elmenni a Színházak éjszakájára,mert anyu nem tudja azt is meg a Csókos asszonyt is kifizetni,és azt mondta,hogy választanom kell.Ami nehéz volt,de arra a döntésre jutottam,hogy akkor inkább a Csókos Asszonyt választom.Nagyon örültem volna,ha mind kettő sikerül,de nem baj,ott van még az Abigél musical,a Broadway Fesztivál,meg sok más,na és az új szereped,anyut rá veszem,hogy majd valamikor menjünk el arra is.És juhéééééééj mindjárt Április,és találkozunk :))) Addig is millió puszi!!!!! :)

2012-01-29 14:21:51
Juli:
András!!!
Gratulálok a tegnap esti Csókos Asszony előadáshoz!!!!!!!
Fantasztikus élményt nyújtottatok, a közönség végigtapsolta az egész előadást!
Hatalmas siker volt!!!!! Köszönjük!!!!!:)

2012-01-03 21:03:10
Lina:
Szia Bandi.Nagyon jó lenne ha benéznél az iwiwre,régen jártál ott . Köszi és B.Ú.É.K.

2011-12-19 13:17:39
Marcsi:
Szia Bandi!Tegnap nagyon aranyos voltál az X Faktorban!Sajnálom,hogy meg betegettél.Gyógyulj meg minél hamarabb,mert tudod mi számítunk rád és nagyon szeretünk!!!Ja és képzeld anyuval meg lett beszélve,hogy megyünk az Abigél Musical-re és a Csókos asszonyra,csak még nem tudjuk mikor.Millió puszi neked!!!Sok Szeretettel:Marcsi :)

2011-12-12 09:09:35
Juli:
Szia ANDRÁS! :)
Öröm volt Téged látni a Duna Tv ben is Tegnap este 19-kor az Önök kértékben. Tetszett a beszélgetés és jó volt a műsor! További szép napokat kívánok Neked! :) Szeretettel: Juli

2011-11-30 19:52:24
Marcsi:
Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.

2011-11-30 11:54:56
Juli:
Kedves ANDRÁS !!!!! :)
Az Imádok Férjhez Menni előadás Fantasztikus volt!! Felejthetetlen élmény...
Az előadáson nagyon sokat nevettem...
Nagyon jó volt!!!
Nagyon szépen köszönjük Neked a tegnap estét!!
További sok sikert kívánok Neked!!! Szeretettel: Juli :)

2011-11-10 09:17:48
Juli:
Szia András!
Jó volt ott lenni a Vigyázó Sándor Művelődési házban az Álarc nélkül-beszélgető estén! Még ilyen élő beszélgetős műsoron nem voltam, csak tv-ben láttam! Érdekes volt, volt szomorú és nagyon vidám téma! A videó összeállítás és a dalok is nagyon jók voltak ! Örülök ,hogy ott lehettem! András Köszönjük Neked !!!

2011-11-09 19:29:37
Marcsi:
Szia Bandi!A tegnapi este csodálatos volt!!!!!!Én nem is tudom elmondani,hogy mennyire,de mennyire jó volt! :) A legjobban akkor nevettem amikor verted a színpadot és mondtál valamit,azt nem értettem mit,de nagyon vicces volt :))) Azon azt hittem hogy nekem végem :D Aztán mikor a végén elkezdtetek egy kicsit táncolni a Faragó Andrással,az is nagyon tetszett.De meg mondom őszintén,hogy nekem minden tetszett,és annyira viccesek voltatok!Voltak benne szomorú pillanatok,vidámak,és minden féle!A végén meg jöttél ki felé és megkérdezted,hogy ,,Na mizu?"Nagyon aranyos voltál,és nagyon köszönöm ezt a nagy élményt neked!!!!!!Mikor jöttünk haza,már kicsit szomorú voltam,mert olyan hamar eltelt ez az este :( és mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy már nem találkozunk többet,meg hogy nem fogunk többet elmenni,mert anyut nagyon nehéz rá venni! :( De remélem,sőt nagyon bízok benne,hogy lesz legközelebb,és az a legközelebb hamarosan itt lesz! :) Nagyon szeretünk téged!!!!Sok-sok puszi!!!És vigyázz magadra!!!!Még egyszer,köszönök mindent!!!! :)

2011-05-26 08:09:37
Kedina:
Kedves András,
Itt pityergek, az Anyu, Csillagom írásodon..nagyon szép!Két pici gyermek anyukája vagyok, ha nem értük akkor azon rettegek, h nagyon sokáig szerethessem őket, semmi másra nem vágyom.Példa értéküek az érzéseid!Csatlakozom hozzád a gyűrűs dologban!Írj, ha van valami konkrét dolog amiben segíthetek!a legjobbakat kívánom!: Edina

2011-05-10 10:03:55
kis kató:
- siker koronázza meg ezt a nemes gondolatot, s legyen valós az elképzelés-
- csak addig éreztem magam fontosnak, amig élt édesanyám-
-az ő szeretete minden nehézségen átsegített, vele mindig mindent meg tudtam beszélni, mindig mindent meg tudtam oldalni-
- vádolom magam, hogy nem adtam tudtára elégszer és eléggé, hogy nagyon szeretem, hogy ő a barátom, a testvérem a mentorom az édesanyám, a mindenem-
- most amikor minden nap a fényképére nézve elmondom magamban, hogy imádom, már késő-
- büntudatom van azért is, mert én nem voltam vele annyit, mint amennyit kellett volna, pedig ő nekem szentelte az életét-
- miért volt fontos dolgozni akkor is, amikor ő már beteg voltmiért nem éreztem meg, hogy már kevés ideje van itt a földön, miért nem voltam mellette mindig a betegségében-
- amikor elment, elmultam gyerek lenni, aki szeretett önzetlenül, önfeláldozóan, igazán és feledhetetlenül, nincs többé, s én kevesebb lettem, sokkal kevesebb nélküle-
- szerettelek és szeretlek-

2011-04-22 19:52:06
Juli:
Kedves András!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Neked! Szeretettel:Juli :)

2011-04-13 14:46:45
Péter:
Segítség!

Nem találom a videoklippjét annak a Megatánc fellépésednek, amikor Keleti Andreával táncolsz egy jó latinos salsára. Arra emlékszem, hogy Medvetzky volt az egyik zsûritag..
Szeretném újra megnézni és az is érdekelne, hogy pontosan milyen zenére táncoltatok.

Köszi elöre a segítséget....
Péter

2011-04-01 17:49:23
Lina:
ivane ,Figyelmesebben olvasd el a cikket,mert Csonka András azt nyilatkozta:Ha akarna családot nincs elkésve.
Én nagyon szurkolok neki,hogy teljesüljön az álma és édesapa legyen.Jó apa lenne, megérdemelne egy gyereket!Jól teszi,hogy a magánéletét megtartja magának!

2011-03-28 17:41:11
ivane:
Helló!
Most nemrég olvastam,hogy gyereket szeretnél az életedben.Ember !! hiányoztál a biológia órán az iskolában ??Gyereke csak hetero sexuális embereknek lehat !A homosexuális világ legnagyobb csapása az ha odáig jutnak ,hogy egy ártatlan gyereketvegyenek(lásd Elton JOhn

2011-03-26 15:04:00
Varga Judit:
Szeretnék privát üzenetet eljuttatni Csonka Andrásnak a 03 25-i Reflektor riporttal kapcsolatban.Köszönöm,V.Judit

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 3 meg 17 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007